Profilkläder och arbetskläder – vad är det?

Behöver du profilkläder eller arbetskläder till ditt företag? Profilkläder används för att profilera sin verksamhet, så kläderna är unika för just ert företag. Med ett enkelt klädesplagg som bas kan du sedan till exempel trycka upp eller brodera dit företagets logotyp och/eller slogan. Då kommer alla veta att personen med dessa kläder jobbar hos just dig! Med arbetskläder menas framför allt kläder som speciella funktioner eller material som passar bäst för just det arbete du utför.

Olika sorters profilkläder och arbetskläder

Hos de flesta försäljare av profilkläder finns ett stort utbud att välja bland. T-shirts eller huvtröjor av olika slag är kanske det vanligaste, men du kan också välja bland jackor, byxor, skjortor och shorts med mera. Dessutom har det återförsäljare accessoarer som kepsar, mössor och tygkassar som du kan trycka upp valfritt motiv på. Ytterligare några kategorier som vissa återförsäljare erbjuder för tryck inkluderar handdukar, pennor och block etc. Det kan vara lätt att känna att ni vill trycka upp företagets logotyp på hur många produkter som helst, men ett tips är att försöka avgränsa er lite. Är det skrivmaterial, accessoarer och kläder ni främst vill satsa på? Gällande profilkläder kan det till exempel vara bra att satsa på både byxor och tröjor med samma logotyp, för att ge ett enhetligt och professionellt intryck.

Arbetskläder kan skilja lite i betydelse från profilkläder. Arbetskläder syftar framför allt till funktionella kläder som kan behövas på din arbetsplats. Vissa är till exempel extra hållbara mot slitage, andra har många fickor och andra funktioner som krävs för ditt arbete. Både vad gäller arbetskläder och profilkläder är det dessutom viktigt att tänka på passform och typ av plagg. Beroende på arbete kan mer eller mindre tjata kläder fungera bra, liksom behov av vindtäta jackor eller inte samt shorts eller långbyxor. När du har hittat de kläderna som passar ditt företag bäst är det bara att surfa in på någon av alla sajter som säljer profil- och arbetskläder och shoppa loss!

 

Profilkläder och arbetskläder skiljer sig från arbete till arbete