Presentreklam för företag, organisationer och föreningar

Du har säkert tagit del av presentreklam någon gång? Det är olika presenter och produkter som kommer med ett företags-, en organisations- eller annan sorts logotyp eller reklamtext på. Dessa kan vara av generell karaktär eller mer säsongsbundna till exempelvis sommaren eller inför julen. Produkterna kan vara allt möjligt. Pennor, reflexer, handdukar, glas, ficklampor, lypsyl och vattenflaskor är bara ett fåtal exempel som du kanske känner igen. Om du har ett företag eller är med och driver en organisation eller förening som vill utnyttja möjligheten sin finns med presentreklam kan det vara svårt att navigera sig i djungeln av alla prylar som finns. Vilken produkt/vilka produkter ska ni välja?

Presentreklam fungerar bra för olika situationer

Vilken sorts presentreklam ska du välja?

Tyvärr finns det inget enkelt eller generellt svar på vilka produkter som är bra att profilera sig med. Allt beror på ert syfte och vilka er målgrupp är. Ska ni till exempel dela ut presentreklam på stan kan en god idé vara att tänka enkla och användbara produkter – pennor, papper och lypsyl behövs ofta. Fundera också på om det är någon speciell högtid eller liknande på gång. Inför jul kan det vara lite extra kul att slå in presentreklam, som förslagsvis kan vara något som hör till julen. Varför inte julgranskula, eller en ljushållare?

Man kan också befinna sig i andra sammanhang är presentreklam delas ut. Är det till exempel redan anställa och deras familjer som ska ta emot presenten kan man välja ut något mer exklusivt, men också användbart. Är ni en ideell förening som vill ge reklampresent till såväl befintliga som önskvärda medlemmar kan ni också tänka på vad just er organisation står för. Arbetar ni med välgörenhet eller djurrätt är produkter som passar dessa teman väldigt bra. Arbetar ni med reklam och skrivande är pennor, papper och andra skrivprodukter passande, medan organisationer för frivilligarbete inom sökhjälp för polisen kan erbjuda ficklampor och reflexer. Ju mer passande produkten är för just er organisation, ert syfte och er målgrupp, desto mer effektiv lär den bli!